De gemeente start een campagne om inwoners te helpen bij het besparen van energie. Inwoners kunnen gebruikmaken van Groene Bonnen en er worden warmtescans van woningen gemaakt.

Woningeigenaren krijgen een Groene Bon ter waarde van € 50 cadeau
Er zijn 2.000 bonnen beschikbaar, die vanaf 17 februari aangevraagd kunnen worden via www.gennep.groenebon.nl. De bon kan besteed worden bij de lokale Hubo, Warmteservice en Expert. Inwoners bepalen zelf aan welke energiebesparende producten ze de bon besteden. Denk hierbij aan radiatorfolie, brievenbusborstels en ledlampen.

“De meeste producten zijn niet alleen goed voor de portemonnee, maar dragen ook bij aan het wooncomfort,” vertelt duurzaamheidswethouder Rob Peperzak. “Hoe fijn is het als u er warmer bij zit en er geen onaangename tochtstromen meer door uw huis gaan? Doe het dus ook vooral voor uzelf!”

Woningeigenaren hebben een brief ontvangen met alle informatie. Op verzoek van dorpsvereniging Hèjje Mojjer krijgen woningeigenaren uit Heijen een energiebox met een aantal energiebesparende producten. Deze energiebox vervangt de Groene Bon in Heijen.

1.200 geselecteerde woningen krijgen een gratis warmtescan
Met een speciale warmtecamera worden ’s avonds foto’s van gevels gemaakt, waarop warmtelekken zichtbaar zijn. De warmtescans vormen de basis voor een adviesrapport, dat de bewoners van de geselecteerde huizen gratis in de brievenbus krijgen.

Subsidie van de Rijksoverheid
De gemeente heeft van de Rijksoverheid subsidie ontvangen om inwoners met een koopwoning te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Met deze campagne zetten we een stap richting het 100% verduurzamen van het energieverbruik.