Sinds 17 februari kunnen woningeigenaren een Groene Bon ter waarde van € 50 aanvragen om energiebesparende producten mee te kopen. Heb jij jouw Groene Bon al aangevraagd, maar weet je nog niet wat je ervoor wilt kopen? Daisy, Thom, Elynn en Noxx kozen voor een klokthermostaat.

Vanuit hun knusse huis aan de Picardie in Gennep kijkt dit gezin al bijna vier jaar op het prachtige Niersdal. Eerst huurden ze de woning, maar ongeveer een jaar geleden hebben ze het huis gekocht.  Bijna direct na de koop werd de cv-ketel verplaatst van het achtergelegen schuurtje naar de zolder. En dat scheelt! Het water hoeft niet meer helemaal van buiten naar binnen te komen en verliest dus veel minder warmte.

Een slimme klokthermostaat

Op advies van haar schoonvader koos Daisy daarnaast voor een slimme klokthermostaat. “Die is zo ingesteld dat de verwarming op bepaalde tijdstippen automatisch lager wordt gezet. Daarnaast kan ik hem op afstand bedienen met een app op mijn telefoon. Zijn we onverhoopt niet thuis, dan kan ik gemakkelijk het verwarmingsprogramma aanpassen. Ideaal, want zo stook je niet voor een leeg huis.” Zo bespaart de familie veel energie, zeker in combinatie met de verplaatste cv-ketel. Daisy: “Ik was voor het eerst in mijn leven blij met de energierekening. We kregen maar liefst € 900 terug!”

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Groene Bon? Kijk op www.gennep.groenebon.nl.

Let op: Er zijn in totaal 2.000 Groene Bonnen beschikbaar. Wees er snel bij, want op=op!