Woningeigenaren konden tot voor kort een Groene Bon ter waarde van € 50 aanvragen om energiebesparende producten mee te kopen. De 2.000 beschikbare bonnen zijn inmiddels vergeven. Heb jij jouw Groene Bon al aangevraagd, maar weet je nog niet wat je ervoor wilt kopen? Misschien zijn tochtstrips iets voor jou.

De arbeiderswoning van Ad en Willeke Janssen aan het Voorhoevepark wordt omringd door veel groen. In de tuin is van alles te zien. Hoogteverschillen, een vijver, diverse terrasjes en zelfs een insectenhotel in een grote notenboom. Het hemelwater heeft Ad al afgekoppeld. “Daar kun je trouwens subsidie voor krijgen”, meldt hij.

In de kamer grenzend aan de tuin stroomt het licht naar binnen. Het is het favoriete plekje van Ad om voetbal te kijken. Maar als de gure zuidoostenwind onder de deur door blies, dan zorgde dat voor rillingen. “Dat heb je met oude deuren. Die gaan werken en sluiten dan niet meer helemaal aan.” Na enig aandringen van Willeke kwam er een tijd geleden een tochtstrip. “Je ziet er niets van, maar je voelt het wel. Een simpel ding, zo bevestigd en je hoeft je niet meer te irriteren aan de tocht. Dat hadden we veel eerder moeten doen.”